top of page
  • Stine Damgaard Madsen

Unges fremtid ser sløret ud

Opdateret: 10. feb. 2021


Billede: (Grafik) Tracy Lee for NPR

I ungdomsårene bliver man formet som menneske gennem sociale sammenhænge. Det er her, du kan møde nogle af de mennesker, du har resten af livet. Så, hvilke konsekvenser har denne Corona nedlukning for de unge mennesker og deres psyke?


Mangel på socialt nærvær

Den danske ungdom går igennem en endeløs periode med hjemmeundervisning uden fester og uden at se vennerne hver dag. Det tyder på, at en stor del af den unge befolkning ikke trives med nedlukningen af flere forskellige grunde. I et interview med Amalie Møller, som går i 2.b på Randers statsskole, fortæller hun om, hvordan hun tænker, at manglen på socialt samvær påvirker hende og andre unge.


Der er ikke fester, Roskilde festival, fredagscafeer, eller det med at tage ned på cafe sammen. Der, hvor man bliver dannet som menneske, og det gør man jo i vores alder. Det er nu, vi skal finde ud af, hvem vi gerne vil være” - interview med gymnasieelev Amalie Møller, d. 2-2-2021

Den hverdag med nærvær som vi kender til, er vendt op og ned på grund af de manglende sociale arrangementer. På grund af dette har flere unge givet udtryk for ensomhed og andre bivirkninger, som de oplever gennem nedlukningen. Præcis, hvor mange, der oplever dette er blevet undersøgt gennem statistikker.


Effekten af den virtuelle undervisning

Tre 2.g elever fra Aarhus Katedralskole har undersøgt effekterne på elever fra ungdomsuddannelser og har lavet en statistik i form af et spørgeskema, som de har kaldt ”Effekten af virtuelundervisning - ungdomsuddannelser”, hvor 3137 elever har besvaret. Undersøgelsen viser, at der er mange unge, der har manglende motivation og en forringet læring på grund af den virtuelle undervisning. Derudover har mange unges psyke også ændret sig til det værre, som kan ses i statistikkerne, og resultaterne kommenterer de tre studerende på i deres rapport.

Ensomhed og stress var det flest studerende kunne genkende, mens 840 oplevede depressive tendenser eller forøgelse deraf som følge af den virtuelle undervisning. 727 studerende havde ikke oplevet nogle psykiske gener. ” - fra ”effekten af virtuelundervisning - ungdomsuddannelser”

Det ses altså, at en fjerdedel af de studerende har oplevet depressive tendenser. Trods disse resultater ses det også, at nogle elever trives bedre med hjemme undervisningen, da de oplever mindre stress, end de er vandt til. De oplever, at når de er hjemme i de trygge rammer, har de et øget overskud. Dog er der stor overvægt af mistrivsel og højere stres end før. Men, hvad har det af betydning for fremtiden? De unge føler selv, at de indfanger mindre viden og lærer mindre, end når de er fysisk i skole. Dette kan have konsekvenser for, hvordan de i fremtiden kommer til at klare sig, da mange fag afhænger af at have forstået et pensum.

Et klart flertal af de adspurgte har besvaret, at de enten har lært "Meget mindre" eller "Mindre" under perioden med virtuel undervisning. ” - fra ”effekten af virtuelundervisning - ungdomsuddannelser”

Dette er også grunden til, at nogle elever har sendt et borgerforslag rundt om at aflyse eksamener, da de unge ikke mener, at de kan præstere ordenligt til det. Der er altså mange unge, der mistrives meget i de omstændigheder, vi ser i vores hverdag. Men, om disse konsekvenser kommer til at give store aftryk på samfundet og i de unges fremtid kan kun tiden vise.

41 visninger0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page