top of page
  • Selma Kirstine Østergaard Møller

Unge risikerer at miste interesse for kunst og kultur under Corona-nedlukning


”Aros for børn og unge” - https://www.visitaarhus.dk. Tina Rosing, Aros Aarhus kunstmuseum.
”Aros for børn og unge” - https://www.visitaarhus.dk. Tina Rosing, Aros Aarhus kunstmuseum.

Eftersom alle museer, teatre og andre kulturinstitutioner må holde lukket grundet coronarestriktioner, har de sværere ved at promovere kunst og kultur. Især kunstmuseet Aros har tidligere været god til at integrere børn og unge i kunst, blandt andet via rundvisninger og bestemte aktiviteter, men deres indflydelse hos de unge falder i forbindelse med landets nedlukning. Dette er ikke kun et økonomisk problem for staten og de enkelte museer eller teatre, men en forhindring i de unges almene dannelse og udviklingen af deres demokratiske evner. Kunst og kultur har nemlig en væsentlig betydning for et barns mentale og sociale udvikling.


”Det er kendt viden, at når børn og unge er i nærkontakt med kunst og kultur i hverdagen, får de bedre mulighed for at udvikle en lang række vigtige kompetencer. Både i forhold til deres personlige udvikling, og for at kunne deltage som kompetente medborgere i vores demokratiske fællesskab.” - Bo Hansen, Baggårdteatret.

Det er derfor et stort problem, hvis nedlukningen skal fortsætte i en længere periode, at unge ikke kan komme helt tæt på kunst og kultur. Men hvad kan man så gøre for at bevare eller skabe interessen, når alt er nedlukket? Flere kunstforeninger har fået bevillinger af staten, der altså gør op for det tabte beløb, og nogle af foreningerne har lavet, og vil fortsat lave, blandt andet online konferencer og oplæg om kunst. Derudover tilbyder flere og flere kunstskoler online undervisning i mange former for kunst, og forskellige fonde og foreninger gør ganske meget, for at beholde de unge i kunstens verden. Det kunne derfor være en idé selv at søge tilflugt til nogen af disse steder, hvis man føler, man har tabt gejsten eller er gået i stå.

10 visninger0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page