top of page
  • Eik Nygaard

Ulighed i sport, burde ikke tolereres, når det kommer til Landsholdet


Foto: Ermindo Armino/AP

Hver gang den danske population bliver opmærksom på at sport eksisterer, og hvor meget spillerne tjener. Opstår spørgsmålet altid ”Hvorfor tjener mænd generelt så meget, mere end kvinder, når det kommer til sport?”.


4,02 millioner kroner, det er, hvor stor en forskel, der er mellem den bedst betalt mand og kvinde inde for dansk fodbold. Det er et faktum, at mænd tjener væsentligt mere, når det kommer til sport. Det kommer nok ikke som et chok for de fleste danskere, at det er sandt men, at forskellen er så stor, det er for mange overraskende. Danmark er for det meste set, som et land, hvor forskellen mellem mænd og kvinder ikke er særlig stor. The Global Gender Gap Report placerer endda Danmark som nr.14 i verden, når det kommer til lighed mellem kønnene. Derfor er det på ingen måde mærkeligt, at folk undrer sig over, hvorfor mænd tjener så meget mere end kvinder.

En stor del af grunden til, at professionelle atleter, får den pengesum, som de gør, er optil markedet. Et større seertal og en større efterspørgsel for mandlige sportsgrene, har ledt til, at de sportsgrene og klubber, hvor der er mænd er blevet mere kendte. Det har så skabt en form for sneboldeffekt, hvor klubberne tjener flere penge, hvilket føre til bedre arrangementer, hvilket så ender op med at tjene klubberne og sportsgrenen som helhed flere penge, hvilket dermed, får loopet til at forsætte.

Sagen er nemlig den, at det ikke nødvendigvis er fordi, at det, at der er flere, som ser mænd spille er fordi, at mænd er mere interessante, det kan lige så godt være at mænd er mere interessante fordi, der er flere, der ser dem. Det vil ikke give nogen mening at tvinge alle klubber til at give alle lige mange penge, da det rent økonomiskset ikke ville kunne lade sig gøre, men et sted, hvor man helt klart kan gøre en forskel, er inde for landsholdet. Når landsholdet spiller, spiller de nemlig ikke for at vinde penge, eller for at få seer, men for Danmark. Det burde ikke betyde noget, for Danmark, om en sejr kommer fra det mandlige- eller kvindelige landshold, og lige præcis derfor burde deres løn være det samme.

16 visninger0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle

Lumske Ledervalg

At lede. At være en leder. At stå i spidsen for noget stort. Med Bidens nye jobtitel, Tysklands kommende adoption (ny moder) og...

bottom of page