top of page
  • Maria Kim Anh Pham

Stormen på kongressen er et udtryk for Trump-tilhængernes blinde følgagtighed

Opdateret: 5. feb. 2021


Foto: Samuel Corum

Stormen på kongressen belyser en problematik dybere end blot Trumps tab i præsidentvalget. Ved at fjendtliggøre pressen, har han nemlig overtaget ordet helt.


Kongressen stormes

Onsdag d. 6. januar holdt Trump en tale for sine tilhængere i Washington foran det hvide hus. Flere tusinder af hans tilhængere havde mødt op for at vise deres støtte. Kort efter talen blev kongresbygningen stormet. Kongresmedlemmerne måtte evakueres, og under urolighederne anholdtes flere, og 5 mennesker mistede livet. ”De stjal dette valg fra os!” råbte em Trump tilhænger under optøjerne. ”Vi vil have vores frihed tilbage. Vi vil have vores land tilbage. Vi er gode mennesker. De gjorde dette mod os.”

Trump vs medierne

Siden tabet af præsidentvalget tilbage i november, har Trump flere gange råbt op om valgsnyd. Ved råb om genoptælling, påstande om fusk igen nem brevstemmer og hashtags som #StoptheSteal, har Trump gang på gang hældt olie over den ulmende utilfredshed blandt hans tilhængere. Ligesom Trump tilhængeren råbte op under stormen på kongressen, føler de, at valget retmæssigt er deres.

At genoptællingen af stemmerne igen bekræftede Bidens sejr, eller at der ingen evidens var fundet for fusk igennem brevstemmer, er egentlig overflødigt, mener formand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Lisbeth Knudsen.


”Trumps populistiske lancering af begrebet ”fake news” om de talrige historier i medierne, han ikke brød sig om, eller historierne der afslørede hans løgne eller stillede de kritiske spørgsmål til hans politik, har desværre givet medvind til opfattelsen blandt mange Trump-støtter af ligefrem foragt, mistillid og had til medierne”.


Trump har presset medierne ud i en rolle som folkets fjende, der undertrykker det gode amerikanske folk, og derfor ikke kan stoles på. Det har efterladt Trump selv som den eneste troværdige kilde tilbage for hans tilhængere - og så er det jo klart, at hans tilhængere blindt følger ham når han mener demokratiet er i fare.




Tags:

42 visninger0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page