top of page
  • Søren Emil Schmidt-Laugesen

Den politiske krise presser nu den italienske økonomi


Italien har modtaget 200 milliarder euro i coronakrisehjælp fra EU, men hvorledes pengene skal fordeles har ført til politiske uenigheder. Derfor er støtten ikke taget i brug, og landet er tvunget ud i en økonomisk krise.

Covid-19 virussen har blæst hele verden omkuld. Det uventede besøg har for alvor bekendtgjort sine problemer, især i Italien. Med over 2,5 millioner tilfælde af corona, og godt 89.000 døde, er det bestemt en gæst vi alle venter på, forsvinder igen.

Men coronakrisen har bragt end dødelighed til Italien. Pandemien har også efterladt Italien i en dyb økonomisk recession. Mange borgere er blevet arbejdsløse, imens de ansattes løn falder. For at holde landet kørende, har Italien derfor modtaget 200 milliarder euro i coronakrisehjælp fra EU. Men denne støtte har blot skabt politiske strider mellem partierne. Premierministeren, Giuseppe Conte, mener at pengene skal gives til økonomiske eksperter, der skal fordele pengene således det hjælper landet bedst. Lederen, Matteo Renzi fra Italia Viva, er dog meget imod dette forslag, da han mener de selv skal fordele pengene i parlamentet.

Matteo Renzi udtaler sig: ”Enten har vi altid demokrati, eller også har vi ikke”. Derfor har partiet, Italia Viva, trukket sig fra koalitionsregeringen. Uden det lille parti har regeringskoalitionen under ledelse af premierminister Giuseppe Conte ikke længere et flertal i Senatet, og kan derfor ikke fordele pengene. Dette efterlader Italien i en ekstrem økonomiske krise.



Tags:

7 visninger0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page