top of page
  • Lasse Nellemann Krogh

Kan reggae virkelig være godt i 2020?


Foto: https://www.totalhipreplacement.dk/gallery

Kan et dansk band levere et godt album med så mange indflydelser fra rundt i verden? Lad os se om deres plade ”Bliss” (2020) har gjort det.


Total Hip Replacement (THP) er et reggae/funk/soul band baseret I Aarhus. De kom ud med deres debutalbum ”Wonder Why” i 2018, som etablerer dem og deres world-style musik. Pladen har tydelige indflydelser fra de forskellige steder de har været rundt omkring i verden, som de gange de har været i Ghana. Med deres groovy funk linjer, deres reggae rytmer og sjælefyldte vokaler er det svært at forstå, hvorfor denne genre ikke er mere populær.

Efter Wonder Why udkom, holdt bandet nogle koncerter her og der, indtil at Coronaepidemien satte en stopper for det. Der var altså ikke så meget THP at lytte til i den tid. Men nedlukningen gav bandet masser af tid til at tøjle i studiet, så d. 9. oktober udkom deres andet fulde album ”Bliss”

Foto: Total Hip Replacements album “Bliss” (2020)

Albummet åbner på sangen Rising Sun. Introsangen åbner på et stjernehimmel-agtigt lydbillede som pludseligt springer over i et klassisk THP groove. Rising Sun sætter gang i dine skuldre og giver dig en primal trang til at danse.

Kontrasterne fra vi får i løbet af Rising Sun, sætter en fin forventning for resten af albummet. Sang nr. to er nemlig slet ikke danseklar overhoved. ”Arena” lægger et smukt lydbillede, med brede synthesizere og nogle hypnotiserende blæsertemaer. ”The Door” som kommer lige efter, er stik modsat følelsesmæssigt og er gennemgående rytmisk.

Men reggaerytmerne betyder ikke at du får lyst til at slå nogen eller løbe en tur. Tværtimod er hele albummet gennemgående en fantastik hyggeplade. Victor Hosbonds vokaler er aldrig påtrængende eller irriterende. Hans stemme har en cool kvalitet til sig, som gør sin del for at give musikken sin hyggelige og rolige følelse. De formår at holde den her cool kvalitet gennem hele pladen, samtidig med at have stor forskel på de individuelle sanges tempi og præsentation. Det er flot klaret og viser en god forståelse for, hvad bandet er og vil. Det er så ikke for at sige, at sangene er ekstraordinært gode.

Selvom at der ikke er er et nummer der virkelig står frem som ekstraordinært fantastisk, så mener jeg at THP har formået at lave en plade der er større end summen af dens dele og som bestemt er det værd at lytte til, specielt hvis man vil høre Aarhus’ musik.


Tags:

13 visninger0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page